Eu de mult nu mai folosesc capace pe obiectiv, ci filtrele UV (de protecție). Filtrele UV sunt, de obicei, foarte accesibile și pot fi lasate constant pe obiectiv. Se zice că razele UV pot afecta senzorul aparatului și de aceea un filtru reprezintă un accesoriu obligatoriu al fotografului.

În cazul filtrelor de bază (UV sau nu), cel mai important factor de protecție este siguranța obiectivului. De cele mai multe ori, la un șoc puternic (gen căzătură), plesnește doar filtrul din față iar obiectivul rămâne intact (am văzut de prea multe ori).

Un alt filtru pe care îl recomand, mai ales pentru peisaje, ar fi cel polarizator. Am mai scris despre inventatorul lui, Edwin H. Land iar efectul pe care îl produce este aproape imposibil de reprodus în Photoshop.

În cazul în care ai vrea o ofertă bună care să conțină mai multe filtre, îți recomand un kit făcut de Bilora (4 filtre), la un preț excepțional.

Linkul aici: Set Filtre Bilora 52mm

Written by Zorislav Stojanovic

Zorislav Stojanovic

Îți mulțumesc pentru atenția acordată.
Dacă ți-a plăcut acest articol aș aprecia să dai un like iar dacă consideri că informația e relevantă și pentru prietenii tăi să dai și un share!
Aștept cu interes comentariile tale.
O zi excelentă îți doresc!

Ce părere ai despre acest articol? Scrie-ne aici: